Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται...

Γεμάτοι καλή διάθεση μια Κυριακή του Απρίλη, επισκεφτήκαμε όπως πολλές  φορές έχουμε κάνει και στο παρελθόν, γνωστό μας σπήλαιο στην Όθρυ. Κάποιες φορές δυστυχώς,συντρέχουν διάφοροι λόγοι, που  μας κρατάνε μακριά  από τα σπήλαια , για αρκετό καιρό, αλλά δεν το βάζουμε κάτω..
Και παρόλο που ο ήλιος, με τα σύννεφα, παίζανε συνέχεια κυνηγητό, όλη την μέρα,  αποφάσισαν τελικά, να τα μουσκέψουν "λίγο" και  εμείς, να συνεχίσουμε τον δρόμο, τον δικό μας, φυσικά. 




 Μετά από τις τελευταίες βραχοπτώσεις, το νερό ανέβηκε αρκετά, εμποδίζοντας, την κατάβασή μας σε χαμηλότερα  σημεία, χωρίς αυτό βέβαια να μας αποθαρρύνει..διότι υπάρχουν και τα ψηλότερα.
Κι έτσι, μες την  ηρεμία, της σιωπής του σπηλαίου και της φυσικής του ομορφιάς...

 Και εκεί που δεν το περιμένει κανείς... ξάφνου βανδαλισμοί!!! Χρυσοθήρες, που στο πέρασμά τους δεν αφήσανε τίποτα όρθιο...ούτε τα σκουπίδια τους..
Επειδή όμως, έχουν  γνώση  οι φύλακες, τώρα θα είμαστε πιο  τακτικοί επισκέπτες...Διότι, το έργο μας, δεν είναι μόνο να τα εντοπίζουμε και να τα εξερευνούμε, αλλά το μεγαλύτερο έργο μας, είναι να τα προστατεύουμε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου