Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Οικογιορτή +Αποστολή στην Αιγάνη


Η Γιορτή.

   Γιορτή! Οικογιορτή= Οίκος+γιορτή. Γιορτή στο σπίτι μας, γιορτή για το σπίτι μας_τη Γή.πολυάριθμοι βιοκαλλιεργητές, μελισσοκόμοι, χειροτέχνες με αυθεντικά υλικά από τη μάνα Γη καθώς και πολλοί άλλοι κατέκλυσαν το πάρκο του Αγίου Κωσταντίνου στην πόλη μας. Όλοι ήταν παρόντες και όπως ήταν φυσικό μια θέση στη γιορτή αυτή άνηκε και στον ΧΕΙΡΩΝ.
   Από 5 ως 7 Οκτωβρίου δώσαμε το παρόν, όπως και πέρυσι, σε αυτή την υπέροχη εκδήλωση που έχει ως στόχο να δυναμώσει η φωνή για την προστασία της Γης  αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τους τρόπους με τους οποίους μπορεί αυτό να επιτευχθεί. Το μήνυμα ελήφθη και από τους συνανθρώπους μας που τίμησαν και στήριξαν κατά χιλιάδες με την παρουσία τους την τόσο λαμπρή εκδήλωση.
   Από τη μεριά του ο ΧΕΙΡΩΝ ήταν εκεί για την προβολή ενός κόσμου από τα έγκατα της μάνας Γης. Με αξιόλογο φωτογραφικό υλικό και ενημερωτικά έντυπα για την ανάδειξη και προστασία των σπηλαίων και του φυσικού περιβάλλοντος κατ’επέκταση, το «περίπτερο» του ΧΕΙΡΩΝ ήταν ευπρόσδεκτο σε κάθε άνθρωπο.
   

 Στιγμές χαλάρωσης και κοινωνικότητας που αποδεικνύουν το πόσο σημαντικό στοιχείο του κοινωνικού ιστού είναι η ενότητα. Άνθρωποι από κάθε μετερίζι της ζωής κοπιάζουν, παράγουν  και χαίρονται την κοινωνία των ανθρώπων. Βασικό στοιχείο ενότητας της εκδήλωσης ήταν η χαρά και η αγάπη για τη ζωή

Είναι αλήθεια ένα πρότυπο...


Η αποστολή

   Δε μοιράστηκε όμως όλος ο ΧΕΙΡΩΝ αυτές τις στιγμές χαλάρωσης καθ’ όλο το τριήμερο.Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου ένα κομμάτι του συλλόγου ανεχώρησε για το χωριό Αιγανη του Ν. Λαρίσης. Με βάση πληροφορίες και μετά από συνεχείς αναζητήσεις μηνών στην ευρύτερη περιοχή του κάτω Ολύμπου ανακαλύφθηκε βάραθρο σπήλαιο σε υψόμετρο 1066m. Έξω από το χωριό Αιγάνη και μετά από 10km χωμάτινου δρόμου μέσα σε παραδεισένιο ελατόδασος το σπήλαιο περίμενε υπομονετικά τη παρουσία του ΧΕΙΡΩΝ.



 Μικρή είσοδος διαμέτρου 1m οδηγεί σε βάραθρο 15m Το σπήλαιο απλώνει το χαλί υποδοχής...κουρτινοειδείς σταλακτίτες, σταλακτίτες , καθώς και κοράλλια ξαφνικά δηλώνουν τη παρουσία τους. Άνετη και γλυκιά η αίσθηση μέσα, με μόνιμο κάτοικο μια μικρή σαλαμάνδρα που της χαλάμε τη καθημερινότητα.Το σπήλαιο κατά το πρώτο κατάβασμα καταλήγει σε ευρύχωρη αίθουσα η οποία μέσω μιας στενής οπής συνεχίζει κι άλλο πιο κάτω. Η ομάδα ήλεγξε το επόμενο στάδιο το οποίο είναι τουλάχιστον 5m φαινομενικά. Αποφάσισε όμως να κρατήσει το μυστήριο για μια επόμενη αποστολή εξερεύνησης παρέα και με άλλα μέλη του ΧΕΙΡΩΝ.


Το μυστήριο λοιπόν...συνεχίζεται!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου