Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Σπήλαιο Γκρέους

         Ένας φίλος από τα παλιά δέχτηκε την επανεπίσκεψη του Χείρωνος μετά από χρόνια. Ο λόγος για την αποστολή μας την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 στο σπήλαιο του Γκρέους στο Νέο Περιβόλι του Νομού Λαρίσης.
Ο Θεσσαλικός κάμπος
Λίγο πιο πάνω από το χωριό , σε απόσταση περίπου 10 λεπτών και μετά από περπάτημα μισής ώρας σε βραχώδη περιοχή με πουρνάρια συναντάμε ανάμεσα σε αυτό το άγριο τοπίο του Θεσσαλικού κάμπου το μικρόκοσμο του Γκρέους.
   
Η είσοδος
Στενή είσοδος με βαραθρώδες κατέβασμα περίπου 10 μέτρων. Το σπήλαιο αναδεικνύεται σε τεχνικό. Αρκετά παιχνιδιάρικο με αντιστηρίξεις και περάσματα μέσα από στενώματα συνολικού βάθους εώς και 30 μέτρα. Διαδοχικές οι αίθουσες στα βαθύτερα σημεία , πλούσιος ο διάκοσμος σε σταλαγμιτικό υλικό και κοράλλια καθώς και παρουσία αλεπούδων στο εσωτερικό του (οι οποίες ήταν αρκετά φιλικές). Το συμπαθητικότερο χαρακτηριστικό είναι οι πολλαπλές αίθουσες σε διαφορετικά βάθη και με ποικίλο τρόπο πρόσβασης στην καθεμία χωρίς απαραίτητα τη χρήση σχοινιού.
           Το σπήλαιο αρκετά ζεστό σε μια ζεστή φθινοπωρινή ημέρα που θύμιζε περισσότερο μέσα καλοκαιριού. Φθινοπωρινές εμπειρίες λοιπόν με άρωμα καλοκαιριού και μια ομάδα σαφώς πιο ιδρωμένη από ότι πριν.



             Σηκωθείτε από τους αναπαυτικούς καναπέδες σας, η δράση μόλις άρχισε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου