Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

2ο Φεστιβάλ Τσαγκαράδας 2014

  
Η παρουσία του ΧΕΙΡΩΝ
 



Χαίρετε φίλοι σπηλαιοεξερευνητές και μη!
 Στις 26 με 29 Ιουνίου διοργανώθηκε το 2ο φεστιβάλ Τσαγκαράδας Πηλίου. 



Σπήλαιο Παναγίας Μεγαλομάτας
                                                                                                                                                                                 Επρόκειτο στην ουσία για μια γιορτή του αθλητισμού που σκοπό είχε την ανάδειξη του ιδιαίτερου κάλους της περιοχής του ανατολικού Πηλίου μέσα από μια άλλη οπτική γωνία. 









Έλαβαν χώρα διάφορες δραστηριότητες canyoning-coast steering- Flying fox- Πεζοπορία- Αγώνας αντοχής-αναρρίχηση καθώς και σεμινάριο βασικών γνώσεων πρώτων βοηθειών.
στο μονοπάτι
   Ο ΧΕΙΡΩΝ συμμετείχε στις εκδηλώσεις με την παρουσία του και ειδικότερα συμμετείχαμε στην πεζοπορική διαδρομή του Σαββάτου.











στο μονοπάτι
 Η διαδρομή Ξεκίνησε από τη Τσαγκαράδα  και μέσα από υπέροχες εναλλαγές τοπίου υπό τη καθοδήγηση του Νικολάου Μέλη φτάσαμε παραθαλάσσια στο κρυφό σχολιό της Παναγιάς της Μεγαλομάτας. 









στο μονοπάτι
Εκεί κάναμε στους συπεριπατητές μας αναφορά σχετικά με το σπήλαιο που υπάρχει εκεί, το τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε το σπήλαιο,ο σπηλαιοδιάκοσμός του και πως αυτό μπορεί να προστατευτεί στο μέλλον από ανθρώπινες παρεμβάσεις.
    






σεμινάριο Α βηθειών
   Η όλη εκδήλωση του φεστιβάλ έκλεισε με πολλή μουσική  και δραστηριότητες στην παραλία του Μυλοποτάμου. Ευχαριστούμε πολύ το τοπικό Τουριστικό και Αναπτυξιακό Σύλλογο Τσαγκαράδας (facebook: Φεστιβάλ Τσαγκαράδας) για τη φιλοξενία και ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου