Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Ημερίδα με θέμα «Προστασία των Σπηλαίων»

Ημερίδα με θέμα «Προστασία των  Σπηλαίων» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Αυγούστου του 2014  στο Μούρεσι Πηλίου Μαγνησίας , το οποίο διοργανώνει η Εταιρεία Σπηλαιολογικών Ερευνών Θεσσαλίας (ΕΣΕΘ)   ΧΕΙΡΩΝ με έτος ίδρυσης 2004 ( με εξερεύνηση  μεγάλου αριθμού σπηλαίων στην Ελλάδα και όχι μόνο ), φιλοξενούμενη από τον τοπικό Εξωραϊστικό Πολιτιστικό  Σύλλογο  Μουρεσιωτών.
Η έναρξή θα γίνει στις 20:30 ώρα στην πλατεία του Μουρεσίου με  είσοδο ελεύθερη  προς το κοινό.
Εισηγητές της Ημερίδας θα είναι ο Αρχαιολόγος κ. Μιχάλης Κοντός της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας- Σπηλαιολογίας Βορείου Ελλάδος  και η Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων κ. Ελένη Τσαγανού ιδρυτικό μέλος του Χείρωνος με θέμα παρουσίασης « Προστασία των Σπηλαίων και η Διατήρηση τους».
Αφορμή της Ημερίδας  στάθηκε  η αλόγιστη καταστροφή Σπηλαίων που προκλήθηκαν από βανδαλισμούς(καταστροφή των σπηλαιοθεμάτων, graffiti λαθρανασκαφές, μπαζώματα, πέταμα σκουπιδιών, κακοποιημένων ζώων κ.α.),  όχι μόνο στην Μαγνησία αλλά γενικότερά σε όλων τον Ελλαδικό χώρο και η αναγκαστική τοποθέτηση καγκελόπορτας σε σπήλαια από την Ε.Παλ.Σπ.Βο. Ελλάδος. Σκοπός της Ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ισορροπία του συνεχόμενου ευαίσθητου   κόσμου των Σπηλαίων . Μετά τις παρουσιάσεις θα ακολουθήσει συζήτηση  και τέλος ενημερωτική ταινία                 ( ντοκιμαντέρ)  48 λεπτών του BBC Planet Earth Caves αφιερωμένο στην Δημιουργία του Υπόγειου κόσμου των Σπηλαίων.
Το Σάββατο 2 Αυγούστου 2014 θα ακολουθήσει μικρή περιήγηση  στο Σπήλαιο της Τσούκας με ομάδες μικρού αριθμού ατόμων με υπεύθυνους την  Ελένη Τσαγανού και  Θεόδωρο Ντόντου μέλη του Χείρωνος. Για την διεξαγωγή της περιήγησης ο σύλλογος θα διαθέσει κράνη και φακούς κεφαλής στους ενδιαφερόμενους. Ώρα συνάντησης 10:00 πμ και  σημείο συνάντησης στα γραφεία του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μουρεσιωτών, στην Τσούκα.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: Ελένη Τσαγανού 6985867118, Θεόδωρος Ντόντος 6937677248, Καίτη Καραχάλιου 6947196558
                                                                                                                 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου