Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016


              ΑΠΟΣΤΟΛΗ΄ ΣΤΗ΄Ν   ΌΘΡΥ  9-10 ΙΟΥΛΙ΄ΟΥ


Ήταν αρκετά ζεστές μέρες και αποφασίσαμε να πάμε στο βουνό των Τιτάνων στην όμορφη Όθρη, η οποία βρίσκεται, αρκετά κοντά στον Βόλο. Αφού ήρθαν σε επικοινωνία  μαζί μας, μέλη του ΣΠΕΛΕΟ, μας ενημέρωσαν πως θα ανηφορίσουν και αυτοί πρός την Όθρη .Έτσι η παρέα μεγάλωσε κατά πολύ..
Αναχωρήσαμε το πρωί για Τιτανοσπηλιά,βάραθρο  100 μέτρων συνολικά και αφού αρμάτωσε ο Μάρκος έφτασαν και τα παιδιά του ΣΠΕΛΕΟ οι οποίοι, κατεβάσανε  άλλο ένα σχοινί, καθώς όλοι μαζί σε αριθμό φτάσαμε, τα δεκαέξι άτομα...
Πολύς λαός...εικόνες τις οποίες κατέγραψε ο Μάρκος από ψηλά....

 Το βράδυ διανυκτερεύσαμε κάτω από το φώς των αστεριών, μες τα τεράστια έλατα. Το βράδυ, το αγαπητό μας μέλος Παντελής και μερακλής, θέλησε να μας δείξει την δεξιοτεχνία του στις πίτσες και πάνω στο βουνό, κοντά στο καταφύγιο της Όθρυς γευτήκαμε, νόστιμες γεύσεις.
Η επόμενη μέρα, ξεκίνησε με ένα αρκετά υγιεινό και χορταστικό πρωινό και μαζί με τα παιδιά του ΣΠΕΛΕΟ, κατέφθασε και η δική μας Κατερίνα, η οποία τους συνάντησε τυχαία, στην διασταύρωση.
Αφού τα είπαμε λιγάκι , μαζευτήκαμε  όλοι μαζί,  φορέσαμε τα μαγιό μας και ξεκινήσαμε για την πανέμορφη και δροσερή Νεροσπηλιά.


Φτάνοντας στην Νεροσπηλιά ,1,5 χιλιόμετρο μήκος  περίπου, την οποία ο σύλλογός μας, την επισκέπτεται σχεδόν κάθε χρόνο, εδώ και πολλά χρόνια , φορέσαμε τις στολές νεοπρέν, 5α (καταδυτικές)γάντια και παπουτσάκια, διότι η θερμοκρασία μέσα, φτάνει τους 9 βαθμούς Κελσίου ενώ το νερό, τους 8 βαθμούς, με κίνδυνο αν δεν φοράς στολή να πάθεις υποθερμία.(την γνωστή νόσο των σπηλαιοεξερευνητών).Εκεί συναντήσαμε και δυο Αλμυριώτες , οι οποίοι ήρθαν, να βρούνε την Νεροσπηλιά.
Το νερό ήταν αρκετά κατεβασμένο κάνοντας την διάσχιση της, λιγότερο παιχνιδιάρα..όμως όλοι μας περάσαμε πολύ καλά και μέσα και έξω από την σπηλιά, χαρήκαμε που συναντήσαμε και άλλους φίλους σπηλαιολόγους,  σε μία κοινή αποστολή που μπορεί να έτυχε..αλλά πέτυχε!!!
                  Ελπίζουμε να βρεθούμε ξανά σε κάποιο βουνό, όλοι μαζί και να τα πούμε!

                                   Σας ευχαριστούμε για τις κοινές αναμνήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου