Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Σεμινάρια 2014

Η Εταιρεία Σπηλαιολογικών Ερευνών Θεσσαλίας ( Ε.Σ.Ε.Θ.) ο «Χείρων», υπό την αιγίδα της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΣΟΕ), ξεκίνησε  και φέτος τη διοργάνωση του 12ου Ετήσιου Ανοιχτού Σπηλαιολογικού  σεμιναρίου. Η έναρξη του Σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη  9-10 -2014 στην αίθουσα του Μεταξουργείου,  Νέας Ιωνίας .
Κάθε χρόνο  επί  έντεκα συνεχόμενα χρόνια  διοργανώνουμε στην πόλη του Βόλου Σεμινάρια Σπηλαιολογίας με σκοπό την Εκπαίδευση νέων Σπηλαιολόγων, που θα προσφέρουν αργότερα  με τις γνώσεις και την εκπαίδευσή τους, τόσο  στην εξερεύνηση όσο και στην επιστημονική μελέτη και καταγραφή , των σπηλαίων. Επίσης η Ε.Σ.Ε.Θ. ο «ΧΕΙΡΩΝ» διοργάνωσε φέτος μαζί  με την Διασωστική Ομάδα Καβάλας , Ανοιχτό  Σεμινάριο στην Καβάλα . Είχαμε διοργανώσει Ανοιχτό Σεμινάριο και το 2009 επίσης στην Καβάλα. Σκοπός των  Σεμιναρίων  αυτών  είναι η δημιουργία ενός πυρήνα σπηλαιοεξερευνητών οπού στο άμεσο  μέλλον θα δημιουργήσουν έναν σύλλογο  στο Νομό Καβάλας  που θα αποβλέπει στη συστηματική καταγραφή και συλλογή στοιχείων για τα σπήλαια της ευρύτερης περιοχής, βοηθώντας έτσι στη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου που κρύβεται στον ορεινό όγκο της εκεί περιφέρειάς.
Ο σύλλογός μας Ιδρύθηκε το 2004 από μια παρέα τεσσάρων ατόμων αλλά και  με την υποστήριξη φίλων και  γνωστών που έτρεφαν αγάπη για την σπηλαιολογία .Μέχρι σήμερα, έχουμε  εξερευνήσει πάνω από 500 σπήλαια στην Μαγνησία , σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Κάθε χρόνο από τα Σεμινάρια προκύπτει ομάδα αυτοδύναμων σπηλαιολόγων που καλούνται να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες εξερεύνησης των σπηλαίων.
Τα θεωρητικά μαθήματα του σεμιναρίου γίνονται συνήθως  κάθε Πέμπτη και Παρασκευή ενώ  τα πρακτικά μαθήματα κάθε Σαββατοκύριακο. Περιλαμβάνουν εξερευνήσεις γνωστών και άγνωστων σπηλαίων της Θεσσαλίας.

Στα σεμινάρια μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας που τρέφει αγάπη για την φύση και  τα σπήλαια. Σκοπός  των Σεμιναρίων του «Χείρων»  είναι  να συμβάλει με αυτόν τον τρόπο στην καταγραφή ,προστασία και  επιστημονική γνώση του υπόγειου κόσμου των Σπηλαίων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου