Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Αποστολή στο Μεσσολόγγι







Μια παρέα σπηλαιοεξερευνητών και μια αυλή. Ναι , μια αυλή καθώς το σπήλαιο 25 μέτρων βρίσκεται στην αυλή μιας κατοικίας η οποία διατηρεί  μαγαζί , το παντοπωλείο του χωριού  και από κάτω βρίσκεται  ο παράδεισος του σπηλαιολόγου!




 
Πρόκειται για ένα μικρό σπήλαιο με πλούσιο διάκοσμο καθώς φαίνεται πως το άλλο μισό καταπλακώθηκε από τα φερτά υλικά καθώς υποχώρησε και άνοιξε η είσοδος του προς τον επάνω κόσμο. 







                                                                                                                                                                                                                                                                              

Ελικτίτες, κολώνες, γκούρ, παραπετάσματα, «μαργαριτάρια» των σπηλαίων ( οβολοί από ανθρακικό ασβέστιο) προς αποφυγή παρεξηγήσεων.. σταλακτίτες, σταλαγμίτες, κοράλλια των σπηλαίων,  κ.α. όλα παρουσιάζουν μια ρωγμή η οποίες πιθανόν να προκλήθηκαν από σεισμό ή όπως μας είπαν από μετεωρίτη (;)



Σε ένα άλλο χωριό κοντά σε ένα πολύ όμορφο φαράγγι μια μεγάλη οπή διπλά και τελικά κάτω από ένα μικρό ποταμάκι ένα βάραθρο. Η είσοδός του 8 μέτρα περίπου αλλά η ομορφιά είναι εκεί κάτω και μας περιμένει ακόμα καθώς ακουγότανε ο υπόγειος καταρράκτης από κάτω μας χωρίς όμως ακόμα να τον δούμε. 






Την επόμενη φορά καθώς όλη η προσοχή μας θα πέσει μόνο στην δική του ομορφιά καθώς ο χρόνος δεν μας επέτρεψε να το εξερευνήσουμε διότι η επιστροφή μας κυνηγούσε.. και τα υλικά μας έπρεπε να καθαριστούν.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου