Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Περιβαλλοντολογική μελέτη

Μια μελέτη που στηρίχτηκε στις γνώσεις μιας καλοσυνάτης  Περιβαλλοντολόγου φορτωμένη με  γνώσεις και εμπειρία στις νυχτερίδες 14 χρόνων και μιας γλυκύτατης και έμπειρης  Δασολόγου που με την αγάπη τους και  την υπομονή τους μας πρόσφεραν στιγμές και γνώσεις που μόνο σε ντοκιμαντέρ μπορείς κανείς  να τις δει!







Πήγαμε συνολικά  σε  πέντε σπήλαια στην Μαγνησία και στην περιοχή της Καρδίτσας. Κατασκηνώσαμε κοντά στην λίμνη Πλαστήρα  και  την τελευταία φορά πριν αποχαιρετήσουμε το φθινόπωρο μείναμε σε καταφύγιο οπού ψήσαμε λαχταριστές μανιτάρες! Μόνο αυτές που ξέραμε τις άλλες απλά τις φωτογραφίζαμε!
Συμμετείχαμε σε αυτήν την μελέτη ο «Χείρων» και στην περιοχή της Καρδίτσας με φίλους από τον ΣΟΚ Καρδίτσας.
Όσο αφορά την μελέτη οδηγήσαμε τις  φίλες μας για να πραγματοποιήσουν την μελέτη τους σε σπήλαια που γνωρίζαμε ως οδηγοί  αλλά κοντά τους μάθαμε πολλά όσο αφορά τον κύκλο ζωής των χειρόπτερων , όλα τα άλλα σε σχέση με τα χειρόπτερα τα ανέλαβαν οι γνώστες του κλάδου. Και αυτό γιατί δεν πρέπει να επιχειρήσετε να πιάσετε νυχτερίδα διότι και εσείς θα τραυματιστείτε και την νυχτερίδα θα τραυματίσετε! Αυτό γίνεται από άτομα, που έχουν γνώσεις και

εμπειρία ΜΟΝΟ! Ευχαριστούμε όλους όσους πήραν μέρος σε αυτές τις υπέροχες στιγμές αλλά και αυτούς που ήθελαν να έρθουν και δεν μπόρεσαν και να σας υπενθυμίσουμε πως την Άνοιξη θα είναι και πάλι κοντά μας για την συνέχιση  της μελέτης.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου