Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

Βαλκανική Σπηλαιολογική Συνάντηση στην Σερβία 24-28/9/2014
Τέσσερα αυτοκίνητα , δεκαπέντε και «μισό» (με την μασκότ της παρέας μας) άτομα, δεκατρία από ΣΕΛΑΣ και δυο από «ΧΕΙΡΩΝ». Ένα πολύ μεγάλο ταξίδι που ξεκίνησε από την Αθήνα το  απόγευμα της Πέμπτης με μια στάση στο κόμβο Βελεστίνου για να  μαζέψουν το χειρωνάκι  και μια στην Θεσσαλονίκη οπού κοιμηθήκαμε για να ξεκινήσουμε νωρίς το πρωί και  το οποίο τελείωσε  Κυριακή προς Δευτέρα!Ένα ταξίδι μέσα από βουνά και δάση, με όμορφα γραφικά σπιτάκια με κεραμίδια και σοφίτες, ακόμα και στις  «πολυκατοικίες» τους, με κρεμασμένα τσαμπιά από αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές, φαράγγια και τούνελ ποταμιά μικρά και μεγάλα με μια ευτυχώς καλή μέρα για ταξίδι. Φτάσαμε αργά το βράδυ μέσα σε ομίχλη και βροχή αλλά η παρέα δεν το έβαζε κάτω!
Μείναμε σε ένα πολύ όμορφο μικρό σπιτάκι με ξυλόσομπα και σοφίτα και με άφθονες μανιτάρες τριγύρω μας!
Συναντήσαμε εκεί παλιούς φίλους  σπηλαιολόγους από Βουλγαρία και από Τουρκία και βέβαια γνωρίσαμε κι άλλους καινούργιους φίλους.
Σπήλαια από οριζόντια , υπόγεια ποτάμια μέχρι και βάραθρα με καταρράκτες και κάποια με συνδυασμό και των δυο.
Άφθονο γέλιο και πολλές ωραίες εικόνες και ως Έλληνες αδράξαμε τις στιγμές! Χαθήκαμε μέσα στην πόλη, περπατήσαμε, φάγαμε, μπήκαμε σε μια πολύ μεγάλη Χριστιανική Εκκλησία πολύ διαφορετική και αρκετά επιβλητική σε σχέση με τις δικές μας.
Πήγαμε στην λαϊκή αγορά τους ,για να καταλήξουμε  ξανά στις όχθες του ποταμού που διασχίζει την πόλη .
Έγινε διαγωνισμός των γρηγορότερων σε ανάβαση σπηλαιολόγων μετά τις παρουσιάσεις ακλούθησε το  φαγητό και το βράδυ μετά  έγινε η απονομή των δώρων. Στην συνέχεια ακολούθησε ένα τρελό πάρτι με μουσική και χορό!Η επόμενη μέρα της επιστροφής ήταν μια μέρα που αναπολείς τις στιγμές που έζησες με φίλους Έλληνες και ξένους που θα τους ξαναβρείς ίσως μετά από έναν χρόνο σε κάποια άλλη συνάντηση. Ωραίες στιγμές και έρχεται η στιγμή της χαλάρωσης καθώς πλησιάζεις στα Ελληνικά σύνορα και το περίεργο… όταν ποια τα περάσεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου